Oolong - ceaiuri semifermentate
Oolong, pe langa faptul ca este un companion excelent pentru momentele de relaxare, acest ceai semifermentat are efecte unice asupra organismului uman. Ajută la scăderea tensiunii arteriale, protejează inima datorită antioxidanților și conține mai mult zinc.
Ceaiul Oolong este un ceai tradițional chinezesc, iar faimosul său tip provine din provincia Fuijan din China și este obținut din frunzele, mugurii și ramurile plantei Camellia Sinensis. Aceasta este aceeași plantă care este folosită pentru a face ceaiul verde, dar diferența este în modul în care este procesat ceaiul. Ceaiul Oolong poate fi consumat în China, Taiwan, Japonia și India.
Ceaiul Oolong este făcut din aceeași plantă care face ceaiul verde și cel negru. Cu toate acestea, frunzele de oolong sunt procesate folosind un proces de echipă numit oxidare, în care frunzele de ceai sunt expuse la aer. Acest lucru face ca frunzele să fermenteze și să se oxideze într-o perioadă de timp, dându-le frunzelor aroma, culoarea etc. Ceaiurile Oolong sunt adesea formate sub formă de bile strânse, care se extind treptat pe măsură ce ceaiul se infuzează, făcându-le potrivite pentru mai multe infuzii.
Vitamine - vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina E și vitamina K
Minerale – calciu, mangan, cupru, caroten, seleniu și potasiu
Antioxidanți – compuși polifenolici precum catechine, teaflavina, acid galic, acid clorogenic, EGCg etc.
Cofeină
Aminoacid - teanina
La fel ca ceaiurile negre sau verzi, ceaiul oolong poate fi savurat fierbinte sau cu gheata; temperatura nu va afecta toate beneficiile uimitoare pentru sănătate. Când faceți ceaiul, lăsați-l la infuzat timp de cinci minute pentru o eficacitate maximă.