Crom
Cromul este un mineral care se găsește în cantități foarte mici în organism. Cu toate acestea, este important pentru organismul nostru și este un oligoelement adesea neglijat. Printre principalele sale beneficii, putem menționa faptul că ajută la menținerea nivelului optim de zahăr din sânge, susține metabolismul corect al zaharurilor și grăsimilor și poate suprima pofta de dulce.
În cazul în care cromul este deficitar, acesta se poate manifesta prin niveluri ridicate de zahăr în sânge, dar și prin iritabilitate, dureri de cap, oboseală sau depresie. Este implicat în metabolismul proteinelor, carbohidraților și grăsimilor și, împreună cu insulina, echilibrează nivelul de glucoză din sânge. Cromul este un element popular, mai ales în cadrul unei diete de reducere a greutății, deoarece este cunoscut pentru că reduce foamea, pofta de dulce și stimulează metabolismul. Dintre alimente, cromul se găsește în broccoli, usturoi, mere, fasole verde, melasă, ficat de vițel, fructe de pădure, banane sau sfeclă roșie.