Omega 3
Creierul crește la cel mai rapid ritm de la naștere până la vârsta de 2 ani, deși dezvoltarea continuă pe parcursul copilăriei și adolescenței. Peste 60% din creier este alcătuit din grăsimi, iar acidul gras omega-3 DHA (acid docosahexaenoic) reprezintă aproximativ 10-15% din aceasta. DHA este esențial pentru dezvoltarea sistemului nervos (nervos) senzorial, perceptiv, cognitiv și motor în timpul creșterii creierului.
Acizi grași Omega 3 și dezvoltare
Omega-3 sunt acizi grași care sunt componente vitale ale membranelor celulare și din moment ce nu îi putem produce singuri, trebuie cumva să-i introducem în dieta noastră. Acești acizi grași sunt importanți pentru o varietate de funcții ale corpului, de la creșterea celulelor până la activitatea musculară și, la băieții adolescenți, dezvoltarea spermei.
Se consideră că părți ale creierului bogate în DHA sunt responsabile de activități precum planificarea, rezolvarea problemelor și atenția concentrată. În special, aportul de DHA este recunoscut ca fiind esențial pentru funcționarea normală a creierului. Ajută la îmbunătățirea fluidității membranei, ceea ce înseamnă că impulsurile nervoase sau mesajele sunt transmise mai eficient.
Omega-3 sunt acizi grași esențiali care ajută la hrănirea creierului și la menținerea sănătății. Ele fac parte din procesul de construire a celulelor noi - cheie pentru dezvoltarea sistemului nervos central și cardiovascular și ajută organismul să absoarbă nutrienții. Grăsimile Omega-3 sunt, de asemenea, importante pentru funcția ochilor - vedere clară.
Alegerea omega 3
Acizii grași Omega 3 pot fi sub formă de tablete, capsule de gel sau uleiuri. Atunci când alegem, ar trebui să luăm în considerare dacă are raportul potrivit de EPA și DHA. Raportul ideal este de 1:2 în favoarea DHA. Un alt criteriu ar trebui să fie dacă uleiul conține un minim de aditivi (de exemplu, conservanți, arome, îndulcitori). după cum știm, marea nu mai este atât de curată ca înainte. Dimpotrivă, este poluată ca urmare a activităților umane (extracția petrolului, arderea combustibililor fosili etc.). Peștele poate stoca apoi toxine precum mercur, dioxine și PCB, care pot fi dăunătoare sănătății noastre. Prin urmare, alegeți uleiurile de pește care au fost verificate pentru toți contaminanții, în mod ideal de către o terță parte independentă.