Endles - Binchotan stick
Cod: 6452/1438Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Endles - Binchotan stick
Cărbunele nu mai este doar pentru copiii obraznici! Bățul binchotan, pe de altă parte, este o recompensă. În Japonia, acest cărbune a fost folosit pentru purificarea naturală a apei de câteva sute de ani. Reduce și anume cantitate de clor, metale grele și îmbogăţeşte apă o calciu, magneziu sau potasiu . Și puteți vedea diferența de gust . Barul vă va face regimul de băut mai plăcut timp de aproximativ jumătate de an. Puteți apoi să vă hrăniți plantele cu el sau să îl folosiți ca absorbant de mirosuri.
Cum se folosește binchotan?
- Producătorul recomandă fierberea batonului înainte de prima utilizare. Pur din motive igienice.
- Puneți bățul într-un litru de apă de băut, ideal într-o carafă de sticlă sau o sticlă.
- După o oră, apa este în mare măsură „filtrată”, dar cel mai bun efect se obține după câteva ore de expunere (de preferință peste noapte). Vă recomandăm să lăsați batonul în sticlă și pur și simplu să adăugați apă în mod continuu - așa procedăm noi înșine.
- Binchotam va reduce cantitatea de clor, va adăuga minerale și un gust ușor dulce în apă.
- Înlocuiți-l cu unul nou după 4-6 luni.
Oferă-i puțină dragoste după 3 luni
- Clătiți batonul cu apă și perie. Nu utilizați detergent.
- Se fierbe în apă timp de 10-30 de minute.
- Lăsați să se usuce liber - de preferință la soare.
- Prin acest proces, stick-ul ar trebui să elibereze impuritățile din micropori și, astfel, să-și restabilească capacitățile de adsorbție.
Ce zici de binchotan când se maturizează?
- Pune-l în frigider, cutie de pantofi sau cutie de gunoi pentru pisici. Pe scurt, în apropierea locurilor în care uneori vă culegeți nasul. Binchotan poate absorbi, de asemenea, mirosurile.
- Fertilizează plantele cu el. Va îmbunătăți calitatea solului și va ajuta plantele să crească mai repede.
- Pune-l în pantofi. Bățul va ajuta la absorbția excesului de umiditate și a mirosului neplăcut.
Ce este binchotan?
Binchotan, sau cărbunele activat, a fost folosit în Japonia ca mijloc tradițional de filtrare naturală și sănătoasă a apei încă din secolul al XVII-lea.
- Leagă murdăria, clorul, pesticidele, erbicidele, agenții tensioactivi și substanțele petroliere.
- Imbogateste apa cu minerale (cum ar fi calciu, magneziu sau potasiu).
- Și îmbunătățește gustul. Particulele responsabile de gustul și mirosul neplăcut al apei sunt prinse la suprafața acesteia. Confirmăm din proprie experiență că apa are un gust grozav!
P.S Cu toate acestea, nu este suficient să curățați apa de toate substanțele. Binchotanul sau cărbunele activ nu este capabil să filtreze nitrații, unele tipuri de bacterii sau mineralele dizolvate din apă. Alte abordări, cum ar fi sistemul de osmoză inversă, sunt folosite pentru o filtrare mai perfectă a apei.
Cum să-l folosească?
Veți obține cel mai bun efect de filtrare după câteva ore de expunere (de preferință peste noapte). Dar testele au arătat asta după doar o oră, apa este în mare măsură filtrată. Vă recomandăm să lăsați batonul în sticlă și pur și simplu să adăugați apă în mod continuu - așa procedăm noi înșine.
După povestea bățului binchotan, am fost ocupați cu acesta articol de blog . Dezvăluie de unde a venit și ce poate face cu apa. Incepe. :)
O bucată durează 6 luni
Producătorul afirmă că fiecare bucată de binchotan va dura până la 6 luni. Puteți folosi apoi bețișorul în diverse scopuri, de exemplu ca îngrășământ sau ca absorbant de mirosuri. Puteți cumpăra pur și simplu un binchotan de înlocuire.
După 3 luni de utilizare a batonului, pur și simplu îl fierbi timp de 10 minute și îl lași să se usuce - de preferință la soare. Prin acest proces, stick-ul ar trebui să elibereze impuritățile din micropori și, astfel, să-și restabilească capacitățile de adsorbție. Producătorul recomandă, de asemenea, fierberea batonului înainte de prima utilizare, doar din motive de igienă.
Cu toate acestea, cercetând alți producători, am dat peste opinii diferite cu privire la fierberea bețișoarei. Unii au afirmat că fierberea batonului nu restabilește capacitatea de adsorbție datorită faptului că toxinele sunt legate de pori la nivel molecular, pe care pur și simplu fierberea nu-l poate elimina.
Vă recomandăm să respectați instrucțiunile producătorului și propriul sentiment. Veți afla singuri când stick-ul nu își mai îndeplinește capacitățile de filtrare în funcție de gustul apei și va trebui înlocuit (4 până la 6 luni).
Înștiințare
Se folosește exclusiv cu apă potabilă.
Cum funcționează exact cărbunele activ
Cărbunele activ are o structură poroasă și o suprafață internă imensă (1.000 până la 2.000 m²/g în funcție de tipul de sursă utilizată). Aceasta înseamnă că o linguriță de cărbune activ reprezintă o suprafață egală cu un teren de fotbal. Este suprafața internă enormă care îi conferă capacitatea sa unică de a adsorbi o gamă largă de componente din faza lichidă și gazoasă. Esența procesului este adsorbția fizică. Capacitatea de adsorbție a binchotanului este determinată de dimensiunea porilor, de suprafața și de reactivitatea chimică a suprafeței.
Filtrarea este activă, adică cărbunele atrage la suprafața sa molecule nepolarizate dizolvate în apă, care apoi se adsorb și difuzează în sfera interioară a porilor. Acolo, moleculele sunt legate de forțele slabe van der Waals. De aceea cărbunele activ este folosit și pentru filtrare în laboratoarele profesionale.
Capacitatea de filtrare a lui Binchotan funcționează excelent pe moleculele nepolarizate. Acestea includ majoritatea pesticidelor organice, agenților tensioactivi, fenolii și petrolului, dar și metalele grele (arsen, crom, mercur, plumb, nichel etc.), benzen și alte substanțe chimice. În schimb, nu este eficient asupra moleculelor polarizate.
Cum se face binchotanul
Lemnul pentru binchotani provine din Laos, din butași de arbori Quercus phillyraeoides (stejar ubamegashi). Se usucă mai întâi timp de 1 lună și apoi se arde într-un cuptor la temperaturi scăzute. La sfârșitul arderii, temperatura crește la 1000 °C și apoi se răcește rapid. O creștere rapidă a temperaturii, urmată de o răcire rapidă, va arde scoarța, lăsând o suprafață netedă și tare. După aceea, suprafața bețelor este acoperită cu o pulbere specială din lut, nisip și cenușă, care obține o nuanță albicioasă (vezi denumirea „cărbune alb”).
Procesul de tratament termic al barelor durează 21 de zile. Cărbunele este apoi tăiat la ambele capete și lustruit, curățat și sterilizat cu ultrasunete (la temperatură ridicată și presiune mare). Binchotans sunt ambalate individual din motive de igienă. Fiecare baton este curățat cu abur și ultrasonic, uscat și ambalat astfel încât să fie gata de utilizare imediată.
Lemnul de stejar este extrem de dur, iar acesta este unul dintre motivele pentru care batul nu plutește la suprafață. În timpul creșterii, copacul absoarbe o mulțime de nutrienți și minerale, care apoi rămân parțial în binchotan și sunt transferate în apă .
Ambalare
35 - 45 g
Parametri suplimentari
Categorie: | Filtre de apă și ceainice |
---|---|
EAN: | 745125569840 |
Stocul pentru acest articol a fost epuizat… |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!