Îndulcitori și siropuri naturale
Dacă v-ați decis să puneți capăt odată pentru totdeauna consumului de zahăr rafinat, ați ajuns la locul potrivit. În această categorie ne-am axat doar pe sursele naturale de îndulcitori. Acestea au multe beneficii. În primul rând, nu cresc indicele glicemic (mai mulți dintre îndulcitorii naturali sunt astfel potriviți pentru diabetici), au o valoare energetică mai mică și, în ceea ce privește dulceața, sunt aproape imposibil de distins de zahărul convențional.
Puteți alege dintre îndulcitorii naturali în vrac, cum ar fi zahărul din nucă de cocos (popular pentru gustul și culoarea sa de caramel), xilitolul sau eritritolul, precum și dintr-un număr mare de siropuri care pot fi folosite la copt sau pentru a aromatiza cerealele de mic dejun și terciurile. Siropurile sunt în plină expansiune, deoarece utilizarea lor este adesea mai bună decât cea a zahărului convențional. Sunt potrivite pentru îndulcirea atât a băuturilor calde, cât și a celor reci, dar și-au găsit loc și în bucătărie pentru coacerea sau prepararea clătitelor. Deoarece pentru multe persoane, limitele zahărului rafinat sunt peste limitele lor, trebuie să alegeți îndulcitori care să vă convină. Acest lucru este deosebit de important pentru a se asigura că tranziția nu este drastică și că este ușor de susținut pentru toată lumea. Astăzi vom prezenta două siropuri, și anume siropul de arțar, de curmale și de agave.