BrainMax Pure Orez negru, organic, 1kg *CZ-BIO-001 certifikát
Cod: 99233Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Orezul negru a fost consumat în anumite părți ale Asiei de mii de ani, deși timp de secole a fost un aliment rezervat doar împăratului și familiei sale. De aceea este numit și „orez interzis”. Nu era mâncare destinată publicului. Acestea sunt boabe de culoare violet închis care sunt foarte bogate în antioxidanți , dar și bogate în fibre . Fibrele au un efect benefic asupra întregului sistem digestiv și, în plus, leagă toxinele din tractul digestiv și ajută la eliminarea acestora din organism.
Pe lângă culoarea închisă, are și gustul caracteristic de nucă. Orezul negru este considerat un superaliment deoarece are o cantitate mai mare de ankoiani, care sunt antioxidanti care dau orezului culoarea sa specifica. Ca și alte tipuri de orez, orezul negru este în mod natural fără gluten , deci este potrivit și pentru celiaci. Datorită cantității de fibre pe care o conține, nu crește rapid nivelul zahărului din sânge și, prin urmare, este potrivit pentru diabetici. Orezul este o parte esențială a populației asiatice, iar în medicina tradițională chineză, orezul negru este benefic pentru sănătatea rinichilor, stomacului și ficatului.
Cum se prepară orezul negru?
Nu clătiți orezul negru, stratul exterior conține antioxidanți. 1 cană de orez trebuie gătită încet în 2 căni de apă până când apa fierbe timp de aproximativ 35 de minute. pentru orez preînmuiat și 60 min neînmuiat.
SFAT: inmuiati orezul in avans, cel putin o ora, de preferat pana la 12 ore, si gatiti-l in aceeasi apa in care a fost inmuiat, astfel veti obtine cantitatea maxima de nutrienti valorosi.
Beneficiile orezului negru pur BrainMax:
- Sursa de energie
- O gamă largă de utilizări.
- Conținut ridicat de antioxidanți.
- În mod natural fără gluten.
- Fără OMG.
- BIO, RAW, VEGAN.
Posibilitati de utilizare a orezului negru
- Orezul poate fi folosit ca garnitură atât pentru mâncăruri din carne, cât și fără carne.
- Il poti adauga in salatele de legume.
- Este potrivit si pentru risotto sau poate fi preparat ca orez prajit.
Rețete populare cu orez negru
Orez negru pilaf
Ingrediente:
- 200 g de orez negru
- 400 ml apă
- Sare
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 eșalotă tocată
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 1 lingurita de usturoi uscat
- 475 ml supa de pui
- 1 frunză de dafin
- 35 g migdale
Metodă:
Clătiți orezul negru sub apă rece. Se toarnă apoi 400 ml apă peste orez, se amestecă bine și se fierbe 20 de minute la foc mic și sub capac. După aproximativ 10 minute de gătit, sare orezul. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa si se prajeste pana devine aurie. Adăugați orezul și cimbrul în tigaie. După 3-4 minute, amestecați treptat bulionul, usturoiul, frunza de dafin, sare, piper și jumătate din așchii de migdale. Se aduce la fierbere, se reduce focul, se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic aproximativ 20 de minute pana cand bulionul s-a evaporat si orezul s-a inmuiat. La final, se ornează cu cealaltă jumătate de așchii de migdale și se servește.
Orez negru prajit cu sos de arahide
Ingrediente:
- 5 linguri de unt de arahide
- 1/2 lingura ulei de susan
- 1 lingură de aminoacizi de cocos
- 1/2 lingurita sos chili
- 1 lingura de miere
- Zest de la 1 lime
- 1 lingura suc de lamaie
- 60 ml apă
- 200 g de orez negru
- 400 ml apă
- 1/2 cap de varză
- 2 cepe de primăvară
Metodă:
Într-un castron mic, amestecați untul de arahide, uleiul de susan, sosul de soia, sosul chili, mierea, coaja de lămâie și sucul de lămâie. Adăugați apă la amestec și amestecați. Clătiți orezul negru sub apă rece. Se toarnă apoi 400 ml apă peste orez, se amestecă bine și se fierbe 30-45 de minute la foc mic și sub capac. După aproximativ 20 de minute de gătit, sare orezul. Încinge uleiul într-o tigaie mare sau într-un wok. Adăugați varza, sare și prăjiți până se înmoaie. Pe o farfurie se aranjeaza orezul negru si varza, se toarna peste dressing si se orneaza cu ceapa primavara.
Orez negru cu ghimbir si cardamom
Ingrediente:
- 2 linguri de unt Ghee
- 1 eșalotă mare tocată
- 2 linguri de ghimbir proaspăt tocat
- 200 g de orez negru
- 400 ml apă
- 1 lingură cardamom întreg
Metodă:
Clătiți orezul negru sub apă rece. Se toarnă apoi 400 ml apă peste orez, se amestecă bine și se fierbe 30-45 de minute la foc mic și sub capac. După aproximativ 20 de minute de gătit, sare orezul. Se încălzește ghee-ul într-o tigaie mare și se adaugă șalota și ghimbirul. Se prăjește aproximativ 5 minute până se rumenește. Apoi adăugați orezul fiert, cardamomul și gătiți încă 2 minute. Se ornează orezul cu ceapă primăvară și se servește.
Beneficiile BrainMax Pure Black Rice
O sursă de fibre
Conținutul ridicat de fibre ajută sistemul digestiv.
Indicele glicemic scăzut
Datorită cantității mari de fibre, orezul are un indice glicemic scăzut și, prin urmare, este potrivit pentru diabetici.
În mod natural fără gluten
Orezul este un aliment natural fara gluten, de aceea este potrivit si pentru persoanele cu boala celiaca.
Informații nutriționale | la 100g |
---|---|
valoare energetică | 1477 kJ / 353 kcal |
Grasimi | 2,8 g |
- din care acizi grași saturați | 0,6 g |
Carbohidrați | 72,7 g |
- din care zaharuri | 0,9 g |
Fibră | 4,1 g |
Proteinele | 7,1 g |
Sodiu | 0,001 g |
Certificare BIO CZ-BIO-001
Orezul nostru negru are certificat BIO - Producție de agricultură ecologică în afara UE.
Prin cumpărare, veți sprijini și pădurile cehe #treezaobjednavku!
Ingrediente: 100% orez iasomie organic
Origine: Cambodgia
Distribuitor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Depozitare: La loc uscat, in ambalaj inchis.
Greutate: 1 kg
Parametri suplimentari
Categorie: | BrainMax Pure |
---|---|
Destinație: | Fără gluten, BIO, Vegan |
Dimensiunea pachetului: | 1000 g |
Formular: | Boabe |
Producător: | BrainMax Pure |
Tip: | Anexa |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!