Asistenţă pentru clienţi:info@brainmarket.ro

eNeMeN și îmbătrânirea celulară: Ce trebuie să știți

Nicotinamidă mononucleotidă (eNeMeN) este un compus care este esențial pentru producerea de energie în celule. eNeMeN este un precursor important al unei molecule numite NAD+ (nicotinamid adenin dinucleotide), care joacă un rol cheie în procesele metabolice, cum ar fi repararea ADN-ului, reglarea genelor și producerea de energie. Pe măsură ce îmbătrânim, nivelul de NAD+ din organism scade, ducând la îmbătrânirea celulelor și la deteriorarea funcției lor.

Ce este NAD+ și de ce este important?

NAD+ este o coenzimă care ajută enzimele din organism să își îndeplinească funcțiile. Este esentiala pentru:

 • Metabolismul energetic: transformă nutrienții în energie, care este necesară pentru funcționarea corectă a celulelor.
 • Repararea ADN-ului: Ajută la repararea ADN-ului deteriorat, care este cheia prevenirii bolilor.
 • Semnalizarea celulelor: reglează procesele din celule care le afectează sănătatea și durata de viață.

Îmbătrânirea celulară și epuizarea NAD+

Odată cu vârsta, există o scădere naturală a nivelurilor de NAD+ din organism, ceea ce duce la scăderea energiei în celule, capacitatea de reparare a ADN-ului afectată și creșterea stresului oxidativ. Această scădere a NAD+ este asociată cu diferite manifestări ale îmbătrânirii, cum ar fi pierderea masei musculare, pierderea elasticității pielii, afectarea memoriei și un risc mai mare de boli cronice.

(Rumunština)_1

Cum ajută eNeMeN?

Creșterea nivelurilor de eNeMeN poate restabili nivelul NAD+ și poate îmbunătăți funcția celulară. Prin creșterea nivelului de eNeMeN, nivelul de NAD+ crește, de asemenea, ceea ce duce la:

 • Energie crescută: Îmbunătățirea producției de energie în celule, ceea ce duce la performanțe fizice mai mari și la reducerea oboselii.
 • Sensibilitate mai bună la insulină: Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este important pentru prevenirea diabetului.
 • Calitatea generală îmbunătățită a vieții: nivelurile crescute de NAD+ pot duce la o mai bună funcționare a celulelor și la o sănătate generală îmbunătățită.

Beneficiile eNeMeN pentru sănătate și longevitate

 • Repararea ADN-ului: Sprijin pentru repararea ADN-ului deteriorat, care este crucial pentru prevenirea bolilor genetice.
 • Metabolismul energetic: Creșterea nivelului de NAD+ îmbunătățește producția de energie în celule, ceea ce poate crește performanța fizică și rezistența la oboseală.
 • Sănătatea inimii: Îmbunătățirea funcției vaselor de sânge și reducerea riscului de boli cardiovasculare.
 • Funcția creierului: Sprijin pentru procesele neuroprotective, care pot îmbunătăți memoria și pot proteja împotriva bolilor neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer.
 • Piele anti-îmbătrânire: Îmbunătățește sănătatea pielii, crește elasticitatea acesteia și reduce ridurile.

eNeMeN este bine absorbit și rapid transformat în NAD+ în organism. Dovezile până în prezent sugerează că eNeMeN este sigur și bine tolerat. Poate fi luat sub diferite forme, cum ar fi capsule, tablete sau pulbere, fiind ușor de încorporat în regimul zilnic.

Furnizare de eNeMeN

eNeMeN poate fi securizat în mai multe moduri:

 • Suplimente alimentare: Cea mai ușoară modalitate de a crește nivelul de eNeMeN este să luați suplimente alimentare care conțin eNeMeN. Aceste suplimente sunt disponibile sub formă de capsule, tablete sau pulbere.
 • Dieta: Unele alimente conțin în mod natural eNeMeN sau substanțe care o pot crește. Exemplele includ broccoli, avocado, edamame (soia), bame (hibiscus comestibil) și varză.
 • Stil de viață sănătos: Exercițiile regulate și evitarea stresului excesiv pot ajuta, de asemenea, la menținerea unor niveluri mai ridicate de NAD+ în organism.

Concluzie

eNeMeN este o moleculă promițătoare care poate juca un rol cheie în combaterea îmbătrânirii celulare și în promovarea longevității. Prin creșterea nivelurilor de NAD+ din organism, eNeMeN poate contribui la o mai bună sănătate a celulelor, la creșterea metabolismului energetic, la protejarea împotriva bolilor cronice și la îmbunătățirea calității generale a vieții. Dacă sunteți interesat să luați eNeMeN, vă rugăm să vă consultați medicul și să luați în considerare suplimentele de calitate ca parte a strategiei dumneavoastră de îmbătrânire sănătoasă.