Asistenţă pentru clienţi:info@brainmarket.ro

Green foods sau alimente verzi - detoxifiere eficientă a organismului

Te-ai întrebat vreodată de ce fructele și legumele strălucesc adesea de culoare? Sunt pigmenți care servesc nu numai pentru spectacol, ci mai ales ca mecanisme de apărare ale plantelor. În ultimii ani, alimentele verzi și alte superalimente au ieșit în prim-plan deoarece au eticheta alimentelor eficiente de detoxifiere. Dar ce sunt ei? Ce înseamnă detoxifierea și de ce este atât de importantă? Îți vom spune acest lucru în articolul de astăzi, unde ne vom uita sub capota alimentelor verzi și a superalimentelor, pe care le poți folosi atât pentru a susține atât  detoxifierea organismului, cât și vitalitatea generală.

 

De unde vin toxinele? 

Toxinele sunt peste tot în jurul nostru. De la aerul poluat și plin de vapori pe care îl respirăm, la alimente de proastă calitate până la toxinele pe care le absoarbe pielea noastră.

(Rumunština) Nejčastější projevy nahromadění toxinů v těle

În zilele noastre, avem nenumărate alimente care promovează sănătatea din care să alegem, care merg mână în mână cu înțelepciunea de o mie de ani a culturilor orientale și cu cele mai recente descoperiri în domeniul științei. În ultimii ani, așa-numitele alimente verzi au devenit populare. Acestea sunt plante și alge care, cu profilul lor nutrițional bogat și varietatea de substanțe active, pot detoxifica eficient organismul. De  care poate beneficia nu doar ficatul nostru, ci intregul organism, care poate scapa de substantele toxice cu ajutorul acestor alimente. Și astăzi nu există nicio îndoială că suntem expuși la aceste substanțe toxice în fiecare zi.

(Rumunština) Nejčastější zdroje toxinů

Cele mai comune surse de toxine includ:

 • consumul de alimente procesate industrial de calitate scăzută (produse semifabricate) care sunt prost digerate
 • aer poluat
 • calitate proastă a apei 
 • materiale plastice
 • paraziți sau ciuperci

Toate acestea formează un grup de toxine care se acumulează în corpul nostru și apoi își pierde capacitatea de proprietăți de „auto-vindecare”. Cel mai mult auzim despre detoxifiere odată cu venirea primăverii și a postului. Cu toate acestea, putem susține organismul pe tot parcursul anului, tocmai cu ajutorul alimentelor verzi.

 

Magia alimentelor verzi

În prezent, nu suferim de o penurie globală de alimente, dar adesea se întâmplă opusul. Adesea ne punem în pericol sănătatea prin supraalimentarea și o dietă săracă din punct de vedere nutrițional, chiar dacă avem opțiuni mult mai mari, atât în ​​selecția alimentelor specifice, cât și în întregul meniu, decât a fost cazul vreodată. Alimentele verzi ies în prim-plan în primul rând pentru că, pe lângă abilitățile lor de detoxifiere, sunt o sursă bogată de micronutrienți  precum fier, potasiu etc.

(Rumunština) Proč zařadit zelené potraviny

Dar când te gândești la mâncare verde, nu te gândi la legume cu o notă de verde. Acestea sunt alimente care se află în esență la granița dintre alimente și suplimentele alimentare. Mai multe dintre aceste alimente conțin, printre altele, substanța importantă clorofilă. Pe lângă conținutul de micronutrienți, ele ajută la curățarea organismului, susțin refacerea microbiomului și armonizarea generală a tractului digestiv. Natura pune într-adevăr doar ce este mai bun în alimentele verzi și avem ocazia să extragem ceva din ele pentru sănătatea noastră.

Detoxifiere și de unde știi că este timpul să te detoxifiezi?

Ceea ce ar trebui să ne intereseze în ceea ce privește detoxifierea este în principal eliminarea toxinelor din corpul nostru, la care suntem expuși zilnic. Exact pentru asta este detoxifierea. Procesul de detoxifiere este adesea menționat în legătură cu posturile, care de obicei se referă la sezonul de primăvară. Dar ce rămâne cu restul anului? Organismul nostru este expus la toxine în fiecare zi, așa că ar trebui să ne gândim la modul în care putem sprijini întregul proces de detoxifiere și să ajutăm organismul.

Printre cele mai frecvente manifestări ale toxinelor acumulate în organism, se pot observa oboseală până la epuizare flatulență, probleme digestive, probleme ale pielii, acnee, dureri musculare sau modificări ale dispoziției și iritabilitate.

(Rumunština) Detoxifikace nekonči jen JÁTRY

Ficatul este principalul organ responsabil cu detoxifierea organismului. Acestea asigură divizarea și transformarea substanțelor, datorită cărora obținem energie și, în același timp, eliminăm toxinele din sânge. Celulele hepatice cunoscute sub numele de hepatocite filtrează sângele și selectează ce substanțe vor fi procesate, care vor fi stocate, care vor fi excretate și care vor rămâne în sânge. Dar ficatul este departe de sfârșit. Sănătatea ficatului este, de asemenea, legată de rinichi, care sunt implicați în eliminarea toxinelor din organism. Printre altele, întregul sistem urinar, intestinele, pielea și sistemul limfatic joacă, de asemenea, un rol în detoxifiere.

Pentru a ajuta organismul, trebuie să ne concentrăm nu numai pe ceea ce mâncăm, ci și pe aportul suficient de apă , iar calitatea apei nu este mai puțin importantă . În mod ideal, este recomandabil să filtrați apa folosind filtre de apă. Acest lucru elimină sarcina asupra ficatului și rinichilor.

Clorofila - mai mult decât un colorant vegetal

Dacă ar fi să evidențiem una dintre substanțele găsite în alimentele verzi, cu siguranță ar fi clorofila Clorofila este pigmentul găsit în plante care le conferă culoarea verde caracteristică și  este una dintre cele mai importante componente ale plantelor.  Permite plantelor să absoarbă lumina de la soare și să o transforme în energie. Din acest motiv, clorofila este una dintre cele mai importante molecule dintr-o plantă.

(Rumunština)

 • Sprijină formarea globulelor roșii.
 • Ajută la anemie.
 • Ajută la detoxifiere și ajută la eliminarea metalelor grele din organism.
 • Are proprietăți antioxidante.
 • Protejează ficatul și îl sprijină în procesele de detoxifiere.
 • Crește producția de globule albe.
 • Crește producția de energie.

Deoarece clorofila este un antioxidant puternic, s-a descoperit că consumul de clorofilă poate ajuta la acneea sau la porii dilatați care tind să devină inflamați.

De ce alimente verzi?

 • Energizarea și vitalizarea naturală a organismului.
 • Acţionează împotriva supraacidificării organismului deoarece au un pH alcalin.
 • Întărirea imunității.
 • Obnova mikrobiomu.

1.) Lucerna

Unul dintre superalimentele verzi este lucerna (Medicago sativa)  sau poate o cunoașteți și sub denumirea cehă de lucernă Tolice, care în trecut era folosită în principal ca furaj pentru animalele de fermă datorită valorii sale nutritive. Lucerna aparține familiei leguminoase, dar din punct de vedere botanic este și plantă. Pe lângă faptul că este folosit ca hrană, are o istorie lungă ca medicament. Lucerna se consumă cel mai adesea încolțit. Deja în China antică, ei credeau că alimentele încolțite precum Alfa Alfa sau Mungo pot reda vitalitatea, tinerețea și potența bărbaților.

Lucerna este bogată în vitamina K, C , cupru , mangan și acid folic. Printre cele mai mari beneficii ale consumului de lucernă este efectul său pozitiv asupra digestiei. Ajută la multe probleme ale tractului digestiv, deoarece promovează digestia și poate chiar ajuta la probleme precum ulcerul gastric. Lucerna are aceste proprietăți datorită faptului că  conține  enzime care descompun proteinele, grăsimile și amidonul.

Pe lângă efectul benefic asupra digestiei noastre, minimizează flatulența, pierderea poftei de mâncare și are un efect general pozitiv asupra digestiei noastre. Lucerna este potrivită și pentru supraacidificarea organismului, care se poate manifesta prin alergii, dureri de cap sau probleme ale pielii.

2.) Moringa

 

Moringa oleagina este un copac originar din India. Are cel mai mare raport de proteine ​​dintre toate plantele studiate până în prezent, frunzele conținând aproximativ 40% proteine.3 g de proteine​​într-o lingură, astfel încât să poți crește cu ușurință conținutul de proteine ​​din dieta ta.   

Frunzele de Moringa au  proprietăți antiseptice  și luptă împotriva unor infecții bacteriene. Sunt chiar benefice în vindecarea rănilor, cum ar fi vânătăi, tăieturi minore și arsuri, deoarece reduc timpul de coagulare. În plus, moringa a fost folosită de mii de ani pentru a trata tulburările digestive. Poate fi amestecat cu suc și ajută la bolile diareice. Fibrele pe care le conține ajută la curățarea intestinelor și calmează stomacul iritat. Datorită conținutului ridicat de fier, este recomandat pentru anemie și poate susține producția de energie.      

4.) Chlorella

Chlorella este o algă foarte asemănătoare cu spirulina. În condiții favorabile, se înmulțește foarte repede în apă caldă, puțin adâncă, cu suficientă lumină solară, iar după cercetări riguroase, despre chlorella s- a vorbit chiar despre hrana viitorului. 

 

 • 16 vitamine și 8 minerale (plus oligoelemente și minerale importante).
 • 19 aminoacizi (inclusiv 9 esențiali).
 • Cea mai mare concentrație de acid nucleic.
 • Cea mai bogată sursă cunoscută de clorofilă.
 • Proteine ​​complete foarte digerabile.
 • Acizi grași esențiali - omega-3 și omega-6.
 • Alte enzime, polizaharide și steroli.
 • Beta caroten.

Ashwagandha

Este cu siguranță demn de remarcat faptul că chlorella are o proporție semnificativă de aminoacizi . Acesta este probabil motivul pentru care a fost inițial destinat să servească drept hrană cu zeci de ani în urmă. După al Doilea Război Mondial, a existat îngrijorarea că agricultura și populația în creștere ar putea să nu fie suficiente pentru a produce alimente. Acest lucru este valabil și pentru țările europene mai bogate. Cu toate acestea, costul creșterii chlorellei a fost mult mai mare decât se aștepta inițial și din acest motiv apare astăzi pe piață doar ca supliment alimentar nutritiv. 

5.) Grâu tânăr

 

Grâul nu trebuie să însemne doar gluten. Trebuie remarcat faptul că grâul tânăr nu conține gluten. Lăstarii tineri de grâu sunt bogați în  clorofilă, vitamine și minerale. Exemple de minerale includ magneziupotasiu, calciu și vitaminele B și K. Deoarece are un pH alcalin, este perfect pentru peelingurile de detoxifiere. 

Grâul tânăr este o sursă puternică de o întreagă gamă de nutrienți vitali fără de care organismul nostru nu se poate descurca. Folosit în medicina tradițională chineză pentru a  tonifica splina  și  a ajuta digestia,  grâul tânăr a fost folosit pentru  a trata afecțiunile stomacului.  Grâul tânăr nu conține gluten și aceasta este o veste excelentă pentru cei care evită glutenul din anumite motive sau pentru persoanele cu boală celiacă. 

Dar alte super-alimente?

S-ar putea să vă gândiți că cu siguranță există și alte alimente care pot fi etichetate ca superalimente. Da, sunt și, deși au proprietăți ușor diferite, nu sunt mai puțin importante și sunt într-adevăr un mare beneficiu pentru organismul nostru.

 

Baobab

„Arborele vieții” este încă supranumit Baobab (Adansonia). Acest copac maiestuos, care își are originile în Africa, poate fi găsit și astăzi în Australia, India și Madagascar. Baobabii sunt cunoscuți în principal pentru că pot trăi până la 3000 de ani. Fructele de baobab au o coajă maro deschis și o formă ovală. În interior se află o pulpă delicioasă, care are o aromă de citrice. Triburile indigene pot folosi fiecare parte a acestui copac, iar mâncărurile Baobab fac parte din dieta lor zilnică. 

Valoarea nutritivă a baobabului este uluitoare. Fructele sunt un amestec de vitamine (în special conținut ridicat de vitamina C) și minerale, în special potasiu (de 6 ori mai mult decât, de exemplu, într-o banană), calciu și magneziu. În plus, pulpa este bogată în  fibre prebiotice.

 

Spirulina

Spirulina este o altă algă care merită atenția noastră. Este o algă albastru-verde de apă dulce care arată ca o spirală. De aici și numele Spirulina.  Spirulina este considerată un tip de alge fotosintetice și are o  vechime de aproximativ 3,5 miliarde de ani.  De asemenea, se crede că aceste tipuri de organisme au fost responsabile  pentru eliberarea de oxigen în atmosfera timpurie a Pământului.  Nu sună uimitor?! Spirulina provine din lacuri, iazuri și pâraie de apă dulce și, atunci când este recoltată corespunzător, este unul dintre cele mai bogate alimente nutritive din lume. Și datorită acestui fapt, a fost folosit ca o sursă importantă de hrană printre azteci.

În plus, este printre alimentele care conțin  cea mai mare cantitate de proteine ​​din regnul vegetal.  Conține  18 din cei 22 de aminoacizi de care corpul nostru are nevoie. În plus, este bogat în vitaminele C, A, E, K și fosfor, care este necesar pentru mineralizarea dinților. Un alt mineral care poate fi găsit în Spirulina este fierul , care este o parte esențială a hemoglobinei (pigmentul din sânge) și transportă oxigenul. Persoanele cu anemie sau femeile ar trebui să includă fier în dieta lor, deoarece deficitul de fier poate duce la menstruații grele și dureroase.

(Rumunština)_1

Cea mai importanta substanta pe care o putem gasi in Spirulina este  ficocianina,  care se gaseste doar in aceasta alga. Este un pigment albastru și un antioxidant promițător. Numele său provine din cuvântul grecesc „phyco”, care înseamnă alge, și cuvântul „cianin”, care este derivat din culoarea albastră. O substanță care servește la eliminarea metalelor grele din organism.

Ashwagandha

Ashwagandha  nu are nevoie de o prezentare lungă. Este aproape sinonim cu vitalitate, energie și optimizare hormonală. Esteclasificată printre ierburile cu proprietăți de întinerire. Potrivit Ayurveda, corpul nostru este alcătuit din ceea ce mâncăm. Aceasta înseamnă că nutrienții pe care îi luăm sunt transformați în energie și apoi în informații care formează celulele, țesuturile și organele. 

Ashwagandha  (Withania somnifera) cunoscută și sub numele de „ginseng indian” sau „cireș de iarnă” este probabil cea mai cercetată plantă adaptogenă vreodată și a fost folosită în medicina ayurvedică de mai bine de 2.500 de ani. Este o plantă robustă care poate supraviețui atât la temperaturi ridicate, cât și la temperaturi scăzute (de la 40 la 10° C) și crește la o altitudine de 1500 m.

Este cea mai des folosită plantă din mai multe motive. Similar altor plante adaptogene, ajută organismul să mențină  homeostazia (adică menținerea unui mediu intern constant în echilibru),  chiar și în momentele de  stres fizic și emoțional puternic. De asemenea, ajută la  anxietate și susține sistemul imunitar. Această plantă puternică a arătat rezultate incredibile în  reducerea nivelului de cortizol și echilibrarea hormonilor tiroidieni.  În India, este folosit  pentru a întări sistemul imunitar după boală.

 

Matcha

Matcha  nu este doar ceai verde. Servită timp de secole spre încântarea castei superioare, a samurailor și a judecătorilor din Japonia, băutura și-a stabilit un loc ferm în întreaga societate.  Istoria ceaiului verde din China datează din secolul al VIII-lea, iar metoda de preparare a ceaiului sub formă de pudră din frunze uscate de ceai a devenit populară în secolul al XII-lea.  Atunci călugărul budist Myoan Eisai a descoperit Matcha și l-a adus în Japonia. 

Sunt selectate doar frunzele cele mai puternice și sănătoase. Cu aproximativ 20 - 30 de zile înainte de recoltare, planta de ceai este acoperită cu grijă pentru a evita lumina directă a soarelui. Această etapă asigură o creștere a clorofilei și o creștere a conținutului de aminoacizi. Odată ce frunzele de ceai sunt recoltate, acestea sunt măcinate într-o pulbere fină - Matcha. Contine nutrienti din intreaga frunza de ceai, ceea ce are ca efect cresterea continutului de  cofeina  si  antioxidanti

 

După cum am menționat anterior, ceaiul matcha este plin de antioxidanți și chiar conține de zece ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.  Matcha este câștigătorul tuturor superalimentelor, deoarece are cel mai înalt rating antioxidant dintre toate alimentele disponibile. 

Testul ORAC (Oxygen Radical Absorption Capacity) a constatat că matcha a măsurat 1.384 de unități pe gram. Este de 125 de ori nivelul antioxidant al spanacului. Matcha are, de asemenea, cantități uriașe de EGCG (galat de epigalocatechină), ceea ce este o veste excelentă pentru cei care doresc să reducă grăsimea, să lupte împotriva radicalilor liberi și să prevină o serie de boli cronice.  Cea mai înaltă calitate este reprezentată de așa-numitul matcha ceremonial, pe care oamenii îl folosesc și în timpul ceremoniilor ceaiului. 

 

Curcumă

Un alt tezaur de super-alimente este, fără îndoială, turmericul.  Unul dintre motivele pentru beneficiile turmericului pentru sănătatea noastră este culoarea galben intens a turmericului. Acești pigmenți galbeni sunt cunoscuți ca curcuminoizi. Rădăcina este, de asemenea, plină de uleiuri esențiale cunoscute sub numele de turmerone. Curcuminoizii și turmeronii împreună în organism ajută la  circulația sângelui și protejează creierul și ficatul. Turmericul funcționează cel mai bine în combinație cu piper negru, deoarece ardeiul conține substanța piperina, care  ajută la creșterea biodisponibilității turmericului . 1  

(Rumunština)

 

Potrivi

Cine nu cunoaște această plantă cu o aromă puternică de mentol. Chiar și un neprofesionist poate recunoaște în siguranță frunzele sale catifelate de culoare verde închis și, dacă ar fi să ezitați, de îndată ce simțiți mirosul unei frunze smulse, parfumul proaspăt de mentol vă va liniști. Menta este mult mai mult decât un simplu ingredient pentru prepararea celebrului Mojito. Menta provine din familia mentei și este bogată în uleiuri esențiale și uleiuri esențiale.

Verzi BrainMax 

Toate aceste alimente verzi includ Performance Greens și Easy Greens. Este un amestec complex de plante verzi pentru susținerea imunității, a energiei, a digestiei mai bune, a activității inimii și a ficatului, pentru susținerea hematopoiezei și pentru detoxifierea generală a organismului. Datorită acestui fapt, atât sportivii, cât și persoanele care doresc să reducă efectul stilului de viață asupra organismului vor veni în avantajul lor. Combinația de alimente verzi și superalimente este cheia pentru o detoxifiere eficientă și pentru susținerea microbiomului. În plus, amestecul este îmbogățit cu sare Karlovy Vary și extracte de alge marine, care vor furniza organismului electroliții necesari.

Dacă ai vrea să încerci tot spectrul de alimente verzi, dar ești îngrijorat de gustul lor, Performance Greens este cea potrivită, deoarece are un gust dulce datorită șteviei pe care o conține, iar menta are un efect răcoritor. De aceea, Performance Greens este o alegere excelentă pentru cei care nu cunosc alimentele verzi. Acest amestec unic este potrivit pentru toți cei care suferă de lipsă de vitalitate și energie, doresc să susțină procesele de detoxifiere ale organismului,  să întărească microbiomul intestinal și să neutralizeze pH-ul din stomac.  În plus, materiile prime sunt de calitate BIO, asigurându-se astfel originea lor organică.

Vă recomandăm să o luați pe stomacul gol, ideal cu vitamina C, care va sprijini absorbția nutrienților.