Asistenţă pentru clienţi:info@brainmarket.ro

Tulburări digestive în timpul călătoriilor: Cum să te pregătești pentru vacanță?

Călătoriile sunt o experiență interesantă și îmbogățitoare, dar pot fi asociate și cu anumite neplăceri, cum ar fi problemele digestive. Schimbarea mediului, a dietei și a rutinei zilnice poate duce la probleme de digestie. Pentru a vă bucura de vacanță la maximum, fără să vă faceți griji pentru stomac, vă oferim câteva sfaturi despre cum să vă pregătiți pentru călătorie.

1. Hidratarea este cheia

Consumul unei cantități suficiente de apă este esențial pentru funcționarea corectă a sistemului digestiv. Deshidratarea poate cauza constipație și alte probleme digestive. Întotdeauna aveți la îndemână o sticlă de apă și beți regulat, mai ales în timpul călătoriilor lungi cu avionul sau mașina. În plus, este important să rețineți că în unele destinații apa potabilă de la robinet poate fi riscantă. De aceea, este mai sigur să beți apă îmbuteliată. Deshidratarea se poate manifesta și prin oboseală și dureri de cap, ceea ce vă poate strica ziua. În timpul expunerii la soare, nu uitați să creșteți aportul de fluide, deoarece transpirația cauzează pierderi mai mari de apă decât de obicei.

2. Probiotice și prebiotice

Probioticele sunt bacterii vii care susțin sănătatea sistemului digestiv. Înainte de călătorie, puteți începe să luați suplimente probiotice care ajută la menținerea echilibrului microflorei intestinale. În plus, puteți include în dieta dvs. surse naturale de probiotice, cum ar fi iaurturile, chefirul, varza murată și kimchi. Prebioticele, cum ar fi fibrele din fructe și legume, reprezintă hrana pentru aceste bacterii benefice. Combinația de probiotice și prebiotice poate îmbunătăți semnificativ rezistența la probleme digestive și întări sistemul imunitar, ceea ce este foarte util în timpul călătoriei.

Saccharomyces Boulardii: Probioticul ideal pentru călătorii

Saccharomyces Boulardii este un probiotic bazat pe drojdii, care ajută la funcționarea sănătoasă a microbiomului intestinal. Acest tip este unic prin stabilitatea termică mai mare și rezistența la acizii stomacali, ceea ce îl face alegerea ideală pentru călătorii. Se dezvoltă natural la temperatura de 37°C, care corespunde temperaturii normale a corpului uman. Datorită rezistenței sale la temperaturi mai ridicate și a capacității de a supraviețui trecerii prin stomac, Saccharomyces Boulardii poate coloniza eficient intestinul și susține microflora intestinală sănătoasă. Utilizarea sa este eficientă în prevenirea și tratarea diareei de călătorie, o problemă comună în timpul schimbării dietei și a mediului, și ajută la restabilirea echilibrului microbiomului, esențial pentru sănătatea intestinală generală.

3. Limitați alimentele riscante

În timpul călătoriei, evitați alimentele care pot cauza probleme digestive. Acestea includ carnea crudă sau insuficient gătită, produsele lactate nepasteurizate și fructele și legumele nespălate. În destinații exotice, fiți atent și la specialitățile locale, care pot conține ingrediente la care corpul dvs. nu este obișnuit. De asemenea, se recomandă să evitați mâncarea de pe stradă, dacă nu sunteți complet sigur de igiena preparării. Când sunteți în vacanță, este tentant să încercați toate delicatesele locale, dar amintiți-vă că este uneori mai bine să fiți precaut și să alegeți opțiuni mai sigure.

4. Trousse de prim ajutor pentru probleme digestive

Puneți în trusa de prim ajutor de călătorie elementele de bază pentru probleme digestive. Poate include antiacide pentru arsuri la stomac, carbune activ pentru eventuale probleme intestinale sau suplimente cu ghimbir pentru greață. În plus, este util să aveți la îndemână soluții de rehidratare, care ajută la înlocuirea electroliților pierduți în caz de diaree. Dacă suferiți frecvent de constipație, poate fi bine să puneți laxative ușoare sau suplimente de fibre. De asemenea, trusa de prim ajutor trebuie să includă plasturi, dezinfectanți și medicamente de bază pentru durere și febră.

5. Ghimbirul și menta

Ghimbirul și menta sunt remedii naturale care pot ajuta la greață și la calmarea stomacului. Bomboanele de ghimbir, suplimentele, guma de mestecat sau ceaiul sunt practice și ușor de transportat. Mentă poate fi consumată sub formă de ceai sau sub formă de picături în apă. Ambele ierburi au, în plus, proprietăți antioxidante și susțin sănătatea generală a sistemului digestiv. Menta poate ajuta și la problemele de balonare și flatulență. Dacă știți că veți avea acces limitat la aceste plante în timpul călătoriei, puteți pregăti din timp capsule de ghimbir și mentă.

6. Mișcarea regulată

Mișcarea sprijină digestia și ajută la prevenirea constipației. În timpul călătoriilor lungi cu avionul sau mașina, încercați să vă ridicați regulat, să vă întindeți și, dacă este posibil, să faceți o scurtă plimbare. În timpul șederii în vacanță, includeți în programul dvs. plimbări regulate sau alte activități fizice. Mișcarea ajută și la reducerea stresului, care poate avea un impact negativ asupra digestiei. Înotul, drumețiile sau exercițiile ușoare în camera de hotel sunt modalități excelente de a menține corpul activ și de a sprijini funcționarea corectă a sistemului digestiv.

(Rumunština) K čemu slouží  vitamín B12

7. Dietă bogată în fibre

O dietă bogată în fibre sprijină o digestie sănătoasă. Luați-vă cu dvs. fructe uscate, nuci sau biscuiți integrali, care vă vor oferi fibrele necesare chiar și în timpul călătoriei. În locul vacanței, căutați mâncăruri care conțin legume, fructe și produse integrale. Fibrele nu numai că sprijină evacuarea regulată, dar ajută și la menținerea senzației de sațietate, ceea ce poate fi util dacă nu aveți întotdeauna posibilitatea să mâncați regulat. În plus, fibrele contribuie la menținerea unei microflore intestinale sănătoase și pot ajuta la prevenirea diferitelor probleme digestive, inclusiv a sindromului colonului iritabil.

8. Respectarea igienei

Acordați atenție igienei mâinilor, mai ales înainte de masă. Folosirea gelurilor dezinfectante sau a șervețelelor umede poate reduce riscul de infecții intestinale. În destinațiile exotice, fiți atent la apa de la robinet și la gheața din băuturi. De asemenea, este important să evitați mâncarea care a fost expusă mult timp căldurii sau insectelor. Obiceiuri igienice precum spălarea regulată a mâinilor și utilizarea ustensilelor curate la prepararea mâncării pot contribui semnificativ la prevenirea problemelor digestive. La consumul de fructe și legume se recomandă decojirea cojii, dacă nu sunteți sigur de spălarea viguroasă a acestora.

9. Adaptarea lentă a corpului la noul mediu

Dacă este posibil, oferiți corpului dvs. timp pentru a se adapta la noul mediu și la noua dietă. La sosirea într-o nouă destinație, începeți cu alimente ușoare și ușor de digerat și introduceți treptat specialitățile locale. Acest lucru poate ajuta sistemul dvs. digestiv să se adapteze mai bine la noile condiții și să reducă riscul problemelor digestive.

10. Mențineți stresul sub control

Stresul poate avea un impact negativ asupra digestiei. În timpul călătoriei, încercați să evitați situațiile care ar putea să vă crească nivelul de stres. Planificarea din timp și menținerea unui abord calm față de schimbările neașteptate sau întârzierile poate ajuta la menținerea echilibrului sistemului dvs. digestiv. Tehnicile de relaxare cum ar fi respirația profundă, meditația sau yoga pot fi, de asemenea, eficiente în reducerea stresului.

11. Consumul de alcool cu moderație

Alcoolul poate irita stomacul și poate cauza deshidratare, ceea ce poate duce la probleme digestive. În timpul călătoriei, încercați să consumați băuturi alcoolice cu moderație și întotdeauna intercalați-le cu cantități suficiente de apă. În același timp, evitați consumul băuturilor alcoolice necunoscute sau de producție casnică, care pot fi periculoase.

12. Alegerea alimentelor corecte la zbor

Mâncarea din avion poate fi grea și greu de digerat. Dacă aveți posibilitatea, aduceți cu dvs. propriu snack ușor cum ar fi nuci, fructe sau batoane integrale. În timpul zborului, evitați și consumul excesiv de cafea și băuturi carbogazoase, care pot cauza balonare și disconfort.

(Rumunština)_8

Concluzie

Călătoriile pot fi distractive și fără griji, dacă vă pregătiți bine. Respectând aceste principii simple, puteți minimiza riscul problemelor digestive și vă puteți bucura din plin de vacanța dvs.. Amintiți-vă că prevenția este întotdeauna mai bună decât tratamentul, de aceea este bine să vă gândiți la digestie încă de la împachetare. Nu uitați să vă echipați nu doar cu mijloacele necesare, dar și cu informații despre alimentația locală și condițiile de igienă, pentru a evita neplăcerile și pentru a vă bucura de vacanță la maximum.