Asistenţă pentru clienţi:info@brainmarket.ro

Shilajit, mumio. Supliment pentru sănătate, libido și potență.

Shilajit sau mumio este o substanță care își are locul în Ayurveda și în alte direcții care se ocupă de medicina holistică. În esență, s-ar putea spune că este una dintre pietrele de temelie ale medicinei ayurvedice. Shilajit are o culoare închisă și o consistență asemănătoare rășinii. În țările asiatice, Shilajit este cunoscut ca un afrodisiac și a fost menționat în textele sanscrite încă de acum 3000 de ani. De aici și-a luat numele shilajit, care ar putea fi tradus în mod liber ca „cuceritor” sau „cuceritor al munților”. Și nu e de mirare. Compoziția sa este admirabilă, la fel și beneficiile sale pentru sănătate. Shilajit conține 84 de minerale și oligoelemente. Și acesta este doar începutul! 

Ce este shilajit? Cuceritor al munților!

Poate îl cunoști pe Shilajit, pur și simplu nu știai că are alte câteva porecle. Îl puteți găsi sub termenul mumio, mumijo  sau ceară minerală sau rășină de munte. Întreaga poveste a shilajitului începe cu milioane de ani în urmă, adânc în munți. Este o substanță minerală lipicioasă, aproape neagră, care ia forma unei rășini. Shilajit însuși s-a format de-a lungul multor secole prin descompunerea lentă și îndelungată a plantelor în mijlocul stâncilor, care în timp, sub presiune  și temperaturi ridicate, l-au forțat să curgă din straturile de rocă din Tibet, Himalaya și poalele Altaiului. Muntii. A fost strâns aici și este strâns și astăzi. Chiar și în cantități din ce în ce mai mari.

(Rumunština) Co vše shilajit obsahuje

Felul în care arată, însă, nu îi ia nimic din putere. Acest lucru constă în principal în compoziția sa unică. Este o substanță care este literalmente încărcată cu minerale, inclusiv silice, fier, calciu, cupru, litiu, magneziu, mangan, fosfor, sodiu și zinc. Shilajit nu este doar bogat în urme de minerale organice, dar conține și acizi fulvici și humici, aminoacizi, acizi grași, terpene, vitamine B  și antioxidanți din plante. Acidul fulvic, în special, este unul dintre principalele ingrediente active ale shilajit-ului.

Shilajit contribuie la:

  • Energie și vitalitate.
  • Fertilitate.
  • Are proprietăți antiinflamatorii.
  • Potenta si libidoul.
  • Funcții cognitive – memorie.
  • Afrodisiac eficient.
  • Sprijină regenerarea țesuturilor și sistemul imunitar.
  • Sprijină performanța mentală.

(Rumunština) Výžhody užívání kyseliny fulvové

Acid fulvic - Acid fulvic

O substanță este specială în mumie și este  acidul fulvic deja menționat. Că nu ai auzit niciodată de ea? Acidul fulvic a fost trecut  cu vederea de mulți ani. Pe lângă mumie, se găsește și în humus. Stratul care formează complexul de bază de nutrienți pentru creșterea plantelor. Și știm deja că shilajit este practic materie care a fost creată prin descompunerea plantelor.  Acest compus excepțional este creat în cantități extrem de mici de milioane de microbi benefici care acționează asupra plantelor în descompunere.  Se combină cu o serie de minerale pentru a forma un compus molecular complex.  Funcționează prin activarea nutrienților din sol, astfel încât celulele plantelor să le poată folosi.  Unii oameni de știință consideră acizii fulvici ca fiind cea mai importantă parte a materiei organice a solului și, prin urmare, este adesea numită „molecula miracolă a naturii”.  Din păcate, practicile agricole moderne ne-au distrus solul și astfel au perturbat apariția naturală a acidului fulvic. Din fericire, sus, în munți, în natură neatinsă, aceste comori încă există.  În organism, acidul fulvic acționează ca un astfel de transportor care transferă substanțele nutritive către celulă și, probabil, datorită acestuia, shilajit este atât de eficient în efectul său asupra organismului. În plus, are și capacitatea de a se lega de sine și de a elimina toxinele din organism, cum ar fi metalele grele.

De ce includeți shilajit?

Shilajit, sau mumio, are o serie de proprietăți pozitive, iar drept cele mai importante putem aminti cu siguranță efectele asupra sănătății bărbaților în ceea ce privește potența, energia, sănătatea sistemului reproducător și a organelor sexuale.

1.) Contribuie la sanatatea reproducerii - infertilitate

Shilajit este foarte eficient în sănătatea reproductivă masculină. Iar sănătatea sistemului reproducător la bărbați înseamnă mai presus de toate fertilitatea Un studiu din 2010 a analizat numărul și motilitatea spermatozoizilor la 35 de bărbați infertili.  Studiul a durat 90 de zile, 28 de participanți arătând îmbunătățiri semnificative în toate domeniile calității spermei. 1

(Rumunština)

2.) Crește nivelul de testosteron

Pe scurt, îmbătrânirea este inevitabilă și la bărbați se manifestă printr-o scădere a testosteronului.  Pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, nivelul de testosteron scade treptat, cu aproximativ 1% - 2% în fiecare an.  Dacă o caracteristică a shilajit-ului ar putea fi evidențiată, ar fi efectul său pozitiv asupra potenței și libidoului. Crește nivelul de testosteron la bărbați. Acest lucru a fost dovedit într-un studiu din 2015 2 care sa concentrat pe bărbați cu vârsta cuprinsă între 45-50 de ani. Care este vârsta la care nivelul de testosteron scade rapid. Acest lucru are ca rezultat nu numai mai puțină energie, vitalitate a vieții, dar și căderea părului, pierderea masei musculare, interes pentru sex sau dificultăți în obținerea și menținerea erecției. În acest studiu randomizat, dublu-orb, nivelurile de testosteron la bărbați au crescut pe parcursul a 90 de zile, comparativ cu un grup placebo. 

(Rumunština) (2)

3.) Reglează hormonii 

Hormonii sunt mesageri chimici care ne ajută corpul în aproape toate domeniile, cum ar fi fertilitatea, libidoul, somnul, starea de spirit, foamea și creșterea.  Ne simțim bine când sunt în echilibru. Cu toate acestea, este la fel de ușor să le influențezi. Aceasta aduce cu sine o gamă întreagă de simptome neplăcute de la căderea părului, creșterea în greutate, pofte neîncetate și la femei provoacă tulburări menstruale. Pentru ambele sexe, adesea înseamnă și o lipsă de interes pentru sex. Shilajit ajută la optimizarea hormonilor atât la bărbați, cât și la femei. Și pentru femeile care suferă de menstruații neregulate și grele, este un ajutor excelent pentru a contribui la un ciclu menstrual regulat și pentru a atenua simptomele PMS.

4.) Prevenirea bolii Alzheimer

 

Shilajit este cunoscut a fi un antioxidant puternic, contribuind la sănătatea creierului, în special la îmbunătățirea memoriei, a atenției și a concentrării. Studiile au descoperit că are proprietăți neuroprotectoare3  Compoziția sa moleculară are, de asemenea, potențialul de a preveni și încetini dezvoltarea tulburărilor cognitive, cum ar fi boala Alzheimer.

(Rumunština) Proč užívat shilajit

5.) Ajută la creșterea masei musculare și la echilibrarea nivelului de fier.

Aici ajungem la început. Deoarece creșterea masei musculare și densitatea osoasă depind de nivelurile optime de testosteron, iar shilajit ajută la producerea acestuia. În plus, dacă sunteți anemic, folosindu-l puteți reface treptat nivelul de fier din organism. 

Cu ce ​​și cum se folosește shilajit și cui este destinat shilajit?

Shilajit se completează bine cu alte ierburi. Mai ales cu Ashwagandha și Maca. Împreună formează un trio care, printre altele, optimizează hormonii și promovează interesul pentru sex, îmbunătățește potența și sexualitatea generală sănătoasă.  Nu este destinat exclusiv bărbaților. Compoziția sa este plină de minerale și, prin urmare, este potrivită și pentru femei. În rândul femeilor, a prins în principal ca luptă împotriva infecțiilor recurente ale tractului urinar. 

 

 

Shilajit ar putea fi inclus cu ușurință printre cele mai eficiente 5 substanțe pentru producerea de testosteron la bărbați și pentru sănătatea generală a organelor reproductive și sexuale. Cu o astfel de listă de beneficii, shilajit nu trebuie să lipsească din noul Testoboss actualizat. 

 

BrainMarket

 

1. BISWAS, T K, S PANDIT, S MONDAL, et al. Clinical evaluation of spermatogenic activity of processed Shilajit in oligospermia. 2010.

2. PANDIT, S, S BISWAS, U JANA, R K DE, S C MUKHOPADHYAY a T K BISWAS. Clinical evaluation of purified Shilajit on test0sterone levels in healthy volunteers. 2015.

3. GALLARDO, Carlos Carrasco, Leonardo GUZMÁN a Ricardo B MACCIONI. Shilajit: A Natural Phytocomplex with Potential Procognitive Activity. 2012.